Cautare

445 de rezultate pentru "maramures county" (3.20 secunde)
Cozonac Bujor si Cozonac Domnesc, placinte intinse de Turnu, halvita de la Lipova, prajituri traditionale din Maramures, turta dulce si covrigi din Pitesti, magiun de Topoloveni si dulceturile Topoloveana, Mustar de Tecuci, zacusti, dulceturi si siropuri de la Poiana Fermecata, pastrav afumat de la Doftana, miere si produse apicole, tuica bio de la Nea Florescu, vinuri din Vrancea, kurtos kalacs din secuime, mere, horinca, nuci si poame alese din Baia Mare, branzeturi de la nea Mihai, afumaturi traditionale din Botosani, icre de peste si preparate pescaresti tulcene de la Deltaica.
Tulcea), Fundata si Sirnea (Brasov), Sibiel (Sibiu), Leresti si Rucar (Arges), Vaideeni (Valcea), Tismana (Gorj), Rasinari (Sibiu), Halmagiu (Arad), Bogdan Voda (Maramures) si Vatra Moldovitei (Suceava) care au functionat doar un singur an, pana cand a fost interzisa cazarea turistilor straini in locuintele particulare.
halvita, turta dulce, halva, prajituri traditionale de post din Maramures, magiun de prune, nuci, miere si produse apicole, dulceturi, siropuri si zacusti, hribi, ghebe la borcan si alte felurite salate de toamna din camari ca altadata, pe vremea bunicilor, fasole sau varza la ceaun cu mamaliguta;
cozonaci, cofeturi din Teleorman, turta dulce de Harghita, kurtos kalacs, mere din Maramures, miere de albine si laptisor de matca, polen si propolis, ierburi de leac, palinca de Bihor si dulceata.
MARAMURES In prima saptamana vor exista variatii de temperatura, indeosebi in primele zile, cand mediile temperaturilor maxime scad de la 15 grade la 11 grade, apoi cresc din nou spre 16 grade.
O foarte frumoasa datina se pastreaza in Maramures, zona Lapusului. Dimineata in prima zi de Pasti, copiii(pana la varsta de 9 ani) merg la prieteni si la vecini sa le anunte Invierea Domnului.
In Bucovina si Maramures, spre exemplu, exista peste 70 de desene diferite, fiecare avand o denumire "Crucea Pastelui", "Furca de tors", Desaga popii" , "Bradutul", "Turma de Stele" etc.
Vremea in Maramures Saptamana va debuta cu valori termice sub mediile caracteristice perioadei, maxime de 14...16 grade si minime ce pot scadea pana spre 1...2 grade.
Dacii liberi au ramas in Partium, Maramures, Tisa, Bucovina de Nord, Moldova pana la Nistru -Bug si Muntenia. Deci cea mai mare parte a teritoriului Daciei a ramas in stapanirea dacilor liberi.
Maramures - cusaturi si impletituri cu motive traditionale din zona Maramuresului: fete de masa si stergare, traiste si impletituri, sambata si duminica, orele 14, 00 - 16, 00 Cristian Dumitrescu, Bucuresti - olărit - demonstratie roata olarului , sambătă
Gina Discalicau a participat recent la targul traditional organizat in curtea Muzeului Taranului Roman, cu prajituri de casa din Maramures, precum:
FARCAS) In episoadele trecute am relatat cazul lui DB, care nu doar ca a avut, in Maramures, repetate intalniri cu "fata padurii" si "copiii ei", dar leaga aceste intalniri si de o rapire OZN.
In Maramures, in intervalul 7-9 iulie, se vor inregistra maxime termice, in medie, de 30-31 de grade, astfel ca vremea va fi calduroasa.
• In Maramures, in primele zile ale intervalului de prognoza, vremea se va mentine calduroasa, cu maxime termice in medie de aproximativ 32-33 de grade.
La editia din week-end-ul trecut a participat impreuna cu unul din cei patru fii ai sai, Thomas, de 14 ani. De la standul ei, bucurestii au putut achizitiona: prajituri de casa din Maramures, precum:
Daca media multianuala a precipitatiilor este de 43,5 l/mp, in cea mai mare parte de tarii va fi de 60 de l/mp, iar in Maramures, Bucovina, partea estica a Banatului si vestica a Olteniei, vor fi chiar si de 80 de l/mp.
In plus pe langa peste, se vor mai regasi terase de alimentatie publica, mustarie traditionala de la Brasov,placinte de casa,mezeluri si delicatese din carne, branzeturi traditionale,dulceturi,compoturi,gogosi ,sarmale din Maramures, dulciuri de casa,articole de hand made,ceramica ,piele ,cafea la nisip,braga si multe altele.
Se invecineaza cu judetele Satu Mare si Maramures la Nord, Bihor la vest si Sud-Vest si Cluj la Sud si Est.
Potrivit Administratiei Nationala de Meteorologie, citata de Agerpres, in intervalul 3 ianuarie, ora 22,00 - 5 ianuarie, ora 02,00, va ninge, in general slab, pe arii extinse in Maramures, Crisana, Transilvania si Moldova si local in Banat.
Si cand spun speram, ma refer la absolut toate destinatiile care conteaza in turismul romanesc, fie ca vorbim de Litoral, Delta, Maramures, Brasov, Sibiu sau Bucovina.
google-analytics.com